Вопрос № 2676 | Егор Александрович | Санкт-Петербург
Уважаемые юристы компании ЮНИК, обращаюсь к Вам за советом, как открыть свое кафе. Существуют ли определенные тонкости в открытии именно этого дела? На какие нормативные документы стоит опираться, чем руководствоваться?
Ответ
Шановний, Єгор!
Відповідно до українського законодавства, господарюючі суб'єкти (кафе) здійснюють свою діяльність після їх державної реєстрації в установленому порядку та отримання ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами (Господарський кодекс, Закон України від 19.09.1991 р. "Про господарські товариства").
Господарюючий суб'єкт (кафе) зобов'язаний мати Санітарні правила, санітарний журнал, медичні книжки працівників, а також книгу відгуків і пропозицій.
Ознайомтесь, будь-ласка, з Правилами роботи підприємств громадського харчування, затвердженими Наказом Міністерства зовнішньоекономічних зв'язків від 03.07.1995 р. №129.