О компании
Контакты
Стоимость услуг
Новости
Полезные ссылки
 
УСЛУГИ
Услуги адвокатов со стажем работы свыше 20 лет по земельному, гражданскому, жилищному, трудовому, хозяйственному, уголовному, семейному и другим отраслям права.

Земельные споры. Защита прав на землю. Приватизация. Паи. Раздел земли.

Семейные споры. Иностранцы в семейных отношениях. Брачный и алиментный договоры.

Представительство в гражданских, хозяйственных, административных, уголовных судах. Апелляционное и кассационное обжалование судебных решений.

Юридическое сопровождение предпринимательства. Хозяйственные споры. Взыскание долгов. Инвестиции в строительство. Претензионно-исковая работа. Составление или экспертиза договоров.

Адвокаты. Защита по уголовным делам. Защита прав потерпевших. ДТП.

Споры по недвижимости. Приватизация. Наследственное право. Раздел наследства.

Взыскание материального и морального вреда. Защита чести и достоинства.

Трудовые споры. Увольнение. Материальная ответственность работника.

Охрана авторских прав.

Составление различных правовых документов, исковых заявлений, договоров либо правовая экспертиза их проектов.

Жилищные споры. Вселение. Выселение. Раздел.

Правовое сопровождение споров по недвижимости. Защита нарушенных прав собственников (в том числе инвесторов).

Договоры об обеспечении исполнения обязательств. Ипотека, поручительство. Взыскание неустойки (штраф, пеня).

Регистрация предприятий, иностранных представительств.
menu_new
Бесплатные юридические консультации On-Line
Здесь Вы можете задать вопрос и получить подготовленный комплексный ответ наших специалистов и партнеров.

Поиск вопроса по номеру:

Вопрос № 2991 | Сергій | Луганск
  • Шановні юристи! Дуже терміново! Я пасичник, на своєму дочному участку 6 соток, розмістив пасіку. Вже на протязі двух років займаюсь улюбленою справою, ні кому не заважав. І ось приходить повістка до суду. Мене притягують до участі як видповідача! Розгляньте будь ласка позов і якщо можливо прокоментуйте з юр.точки зору, як мені захистити своє право. Буду дуже, вдячний! ПОЗОВНА ЗАЯВА. Я є власником садово-дачної ділянки № 18 в Садовому товаристві „Рас свет\" Розташованого в селі Матренівка Стоцького району Луганської області. Мій сусід - власник ділянки № 16 в цьому садово-дач¬ному товаристві - Михайличенко В.Я. розташував бджільну пасіку і це заважає нормально і з повною віддачею володіти та користуватися дачною ділянкою , заважає відпочивати і спричиняє загрозу бути покусаними бджолами . Починая з весни - бджоли вже неодноразово кусали мене та членів моєї родини , що спричиняє розлад здоровая. та створює дискомфорт і заважає звичному способу відпочинку на садово-дачній ділянці та не дає змоги обробляти посаджені овочі та городину. На неоднократні зауваження мої, моєї родини та інших сусідів-членів садово- дачного товариства він не реагує, ігнорує зауваження та рішення зборів СДТ „Рассвет\" і ми змушені звернутися до суду за захистом своїх прав та створення належних умов для відпочинку і позбавлення загрози від бджіл . Крім цього , відповідач завдав і моральну шкоду тим. що бджоли по¬кусали мою дружину -Шеремета Віру Леонідовну , яка отримала покуси . фізичну біль , душевні страждання від укусів та зневаги з боку відповідача. Керуючись ст. 391 ЦК України, ст. 4, 120, 213-215 ЦПК України, ПРОШУ: 1. Постановити рішення , яким зобов\'язати власника садово-дачної ділянка в садово-дачному товаристві „Рассвет\" -Михайличенка Валерія Яковича прибрати бджільницьку пасіку з ділянки і усунути перешкоди в володіні , користувані та відпочинку на дачній ділянці мені та іншим. 2. Стягнути з відповідача моральну шкоду в сумі 1000 грн. Допоможіть будь ласка, якими нормами мені керуватися у суді або на що робити наголос у запереченны до позову.

  • Ответ

  • Ні в Законі "Про кооперацію", ні в Статуті СДТ, в обов"язках члена СДТ не вказано, щодо бджіл, заборону розташування вуликів на власній ділянці, забороною займатися Вам улюбленою справою.
    Позивач повинен довести:
    - що то саме Ваші, а не залітні бджоли кусають його і дружину,
    - що у Ваших діях був умисел спрямування бджіл, на мить коли він і дружина приблизились до вуликів, покусати їх,
    - в чому виразилась зневага, як він вказує з Вашого боку,
    - яким чином Ви спричиняєте їм загрозу бути покусаними бджолами.
    Крім того, позивача і дружину покусали не Ви, а бджоли (відсутня Ваша вина). Тобто не має причинного зв"язку між Вашими діями (тобто відсутня протиправна поведінка) і наслідками, у вигляді покусаних і покусання.
    Якщо земля у сусіда не приватизована, то посилання його на ст.391 ЦК (" Про захист права володіння і користування)безпідставна, оскільки ділянка не є його власністю.
    Таким чином, сумнівна вірогідність позивачу виграти справу.







  • Создание сайта, раскрутка сайта интернет-агентство DA.net

    Столбик Боард Бизатор
    Спецпроекты Бизатора: <bizator.com> <оборудование и инструмент> <транспорт и перевозки> <медицина, фармакология, косметика> <строительная промышленност> <продукты питания>
    Copyright © PE "Unic".                    Доска объявлений
    Юридические услуги в Киеве
    жалюзи и ролеты на МодномОкне.  жалюзи на окна